


.

.
Přemýšlel jsem o využití materiálu, který dobře udržuje teplotu. Přenesl jsem funkci z teplých nápojů na studené.
Karafu a hrnek jsem od počátku spojoval s proudem vody. Jde o využití funkčnosti a přirozenosti sledování toku vody. Využil jsem dlouhou výlevku, jako složku ikonickou, tak i funkční. Může nám připomínat žlaby, které jsou určeny k dopravě vody.
Poměrně často si připravuji ovocem ochucené vody a velmi mi vadí, když se mi při nalévání vody dostane do sklenice právě zmíněné ovoce. Výlevka je koncipovaná do úzkého průměru, aby již zmíněný případ vyřešila. Karafa je neprůhledná a úzká, takže nemáme tak velkou kontrolu nad tekutinou. Tento velký prostor, který zde vzniká, pro proud vody nám pomůže odhadnout množství tekutiny. Hrnek bez ucha je tvarově spojován s karafou do podoby soudku. Prodloužení poloviny hrnku směrem vzhůru usnadňuje pití, takže se zde vytváří větší prostor pro nos. Nemusíme tak příliš zaklánět hlavu.